Varausehdot

Mökkivarauksen varausehdot

Varausehdot / mökkivuokraus

 Sitovuus

Vuokralle ottaja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan mökin käyttöön liittyvät varausehdot maksamalla varausmaksun. Varausehdot sitovat kumpaakin osapuolta, kun vuokralle ottaja on suorittanut ennakkomaksun tai koko vuokrahinnan.

Varaaminen ja maksu

Varauksen tehtyään vuokralle ottaja saa vahvistuksen, jossa on majoittumisen ohjeet sekä ohjeet mistä avain on noudettavissa. Varaus on vahvistettu ja sitova, kun vuokralle ottaja on maksanut kokomaksun (100  % majoitushinnasta). Vuokrahinta tulee suorittaa täysimääräisenä, mikäli matkan ajankohtaan on alle 14 vrk.

Maksutavat ovat: Paytrail:n verkkomaksupalvelu, luotto- ja pankkikortti, MobilePay, käteinen paikan päällä.

Peruutukset

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti sähköpostilla vuokranantajalle. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, kun tieto peruutuksesta on saapunut kirjallisesti. Varausmaksua ei palauteta, vuokrauksen kausiluonteisuuden vuoksi. Jos peruutus on tehty myöhemmin kuin 14 vrk:ta* ennen vuokrauksen alkamista se ei oikeuta loppuvuokranmaksun palautukseen. Mikäli peruutus tehdään oman tai lähiomaisen sairauden, onnettomuuden tms. syyn vuoksi, on vuokralle ottaja oikeutettu saamaan maksamansa varauksen takaisin lukuun ottamatta varausmaksua. Peruutuksen syystä on vuokranantajalla oikeus vaatia lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys. Lääkärintodistus tai muu luotettava kirjallinen selvitys tulee lähettää välittömästi. Mikäli peruttu varaus saadaan uudelleenvuokrattua, palautetaan vuokralle ottajalle sekä lopullinen vuokra vähennettynä 50 €:n käsittelymaksulla.

Avainten luovutus

Avaimet luovutetaan, kun vuokralle ottaja on palauttanut vuokravahvistuksen sekä maksanut vuokran kokonaisuudessaan (kuitti maksusta mukaan). Mikäli vuokralle ottaja kadottaa hänelle luovutetun avaimen, veloitetaan vuokralle ottajalta kadottamisesta aiheutuvat kaikki kustannukset. (Lukon sarjoittaminen ja uusien avainten teettäminen). Mikäli avain unohtuu sisälle, perimme oven avausmaksun 50€ (ma-la ennen klo 17) ja muina aikoina 75€. Säilytä avaimia aina avainpiilossa ja sekoita avainpiilon numerokoodi aina avauksen jälkeen.

Oleskelu lomakohteessa

Huoneisto on asiakkaan käytössä tulopäivästä klo 16.00:sta lähtöpäivään klo 12.00 saakka. Mökki on yksityisten ihmisten omaisuutta ja siellä on käyttäydyttävä asiallisesti ja muita esim. naapureita häiritsemättä. Saunassa on käytettävä omia peflettejä ja vuokralle ottajan on tuotava mukanaan henkilökökohtaiset hygieniatuotteet, shampoot ja saippuat. Mökistä ei saa vetää sähköä esim. paljun lämmitykseen taikka autojen jatkuvaan lämmitykseen.

Liinavaatteet

Vuokralle ottajan on tuotava mukanaan omat liinavaatteet, taikka ilmoitettava kirjallisesti liinavaatteiden vuokrauksesta. Vuoteissa on käytettävä lakanoita ja tyynynpäällisiä. Mikäli vuoteissa ei ole käytetty liinavaatteita, vuokranantaja pesettää tyynyt ja peiton sekä petauspatjat vuokralle ottajan laskuun.

Siivous ja siivousmaksu

Vuokralle ottaja vastaa huoneiston siivouksesta vuokra-aikana ja sen päättyessä ellei ole toisin sovittu. Vuokralle ottajan on tehtävä normaalia päivittäissiivousta sekä loppusiivous. Mikäli loppusiivousta ei ole tehty, vaikka vuokrausta tehtäessä on niin sovittu, on loppusiivousmaksu 300 € (ennakkoon sovittuna 75-200 €). Tarkastuksen vuokralle ottajan lähdettyä tekee kiinteistönhuolto. Suurta ja erityistä puhdistusta vaativat työt, kuten oksennuksen siivous, hinnoitellaan erikseen.
Siivousvälineitä löytyy huoltotilojen käytävän päästä.

Vahingot

Vuokralle ottaja on velvollinen korvaamaan huoneistolle tai sen irtaimistolle mahdollisesti aiheuttamansa vahingot. Mikäli vahingot ovat syntyneet välinpitämättömyydestä vierasta omaisuutta kohtaan, asiaa käsitellään ilkivaltana, joka ilmoitetaan aina poliisille ja josta vaaditaan korjauskustannusten lisäksi vahingonkorvaus. Mikäli korvausvaatimuksesta ei päästä vuokralle ottajan kanssa yksimielisyyteen, käsitellään asia tapauskohtaisesti Espoon käräjäoikeudessa.

Mökin vuokraus eteenpäin

Mökin edelleen / jälleenvuokraus kolmannelle osapuolelle on ehdottomasti kielletty, mökin vuokrasopimus purkautuu välittömästi mikäli väärinkäytöksiä havaitaan.

Tupakointi

Huoneistoissa tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Lemmikkieläimet

Mökkiin saa tuoda lemmikkieläimiä.

Henkilömäärä

Huoneistossa saa asua vain varausvahvistuksessa määritelty henkilömäärä. Lomakohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä huoneistoa vuokrattaessa on sovittu. Teltan tai asuntovaunujen/-autojen käyttö ilman vuokranantajan lupaa lomakohteen tontilla on kielletty.

Valitukset

Kaikki huoneistojen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset ja valitukset on välittömästi loman aikana osoitettava vuokranantajalle.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

Payment Service Provider

 

Paytrail Plc acts as a collecting payment service provider and is an authorized Payment Institution. Paytrail Plc will be shown as the recipient on your bank or credit card statement. Paytrail Plc will forward the payment to the merchant. For reclamations, please contact the website the payment was made to.

 

Paytrail Plc

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Business ID 2122839-7

paytrail.com/en/consumer/information-about-paying

————————

Betalningsförmedlare

Betalningsförmedlingstjänsten utförs och som leverantör står Paytrail Oyj(2122839-7) i samarbete med banker och kreditinstitut. Betalningar med Visa Electron eller MasterCard-kort syns Paytrail Oyj som mottagare i korträkningen och även förmedlar betalningen till köpmannen. Paytrail Oyj har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med nätbutiken.

Paytrail Oyj
FO-nummer: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/information-om-betalning

 

 

Kultahiekka Caravan: varausehdot

Tmi Kultahiekka Caravan noudattaa lomamökkien vuokrauksessa näitä sopimusehtoja. Nämä ehdot sitovat kumpaakin osapuolta sen jälkeen, kun asiakas on maksanut Kultahiekalle sopimusehdoissa mainitun suorituksen yhdellä kertaa.

Varauksen tekeminen ja maksu

Varauksen tekijän (myöhemmin asiakas) tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt). Lomakohdetta ei luovuteta asiakkaan käyttöön, jos kaikki lomakohteeseen menossa olevat ja siellä lomailevat henkilöt ovat alaikäisiä (eivät ole täyttäneet 18 vuotta).

Varauksen voi tehdä netissä, jolloin vahvistus varauksesta lähetetään asiakkaan sähköpostiin heti. Asiakkaan tulee maksaa varauksen kokonaisuudessaan heti, jolloin vahvistus, lomakohteen omistaja-/huoltajatiedot ja ajo-ohje avainten luovutuspaikkaan tai lomakohteeseen lähetetään asiakkaan sähköpostiin heti.

Varauksen voi tehdä myös Kultahiekan asiakaspalvelun kautta, jonka jälkeen Kultahiekka perii koko maksun ennen avainten luovutusta paikan päällä.

Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä. Lasku maksetaan SEPA-maksuna (IBAN-tilinumero ja pankin BIC-koodi) laskussa olevaa viitenumeroa käyttäen.

Laskussa on ohjeet avaimesta, lomakohteen huoltajan tai omistajan nimi ja yhteystiedot, sekä ajo-ohje avainten luovutuspaikkaan tai lomakohteeseen.

Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut koko varauksen summan kerralla.

Mikäli asiakas ei hoida maksuja, Kultahiekka voi peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta.

Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti, sähköpostilla osoitteeseen . Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut Kultahiekkaan.

Peruutukset ja korvaukset sairaus-, tapaturma tai kuolemantapauksissa 

HUOM: Jos varaus perutaan em. syistä, on siitä aina ilmoitettava heti kirjallisesti Kultahiekkaan sähköposti. Viime hetken peruutuksista on aina ilmoitettava heti kohteen omistajalle. Jos varaus keskeytetään em. syistä on siitä aina ilmoitettava välittömästi kohteen omistajalle, sekä kirjallisesti Kultahiekkaan (sähköposti).

Mikäli asiakas muuttaa varausta (lomakohdetta, loman ajankohtaa, lisäpalveluja tai henkilömäärää), on Kultahiekalla  oikeus periä tästä aiheutuvina muutoskuluina 40 euroa. Muutos on tehtävä viimeistään kuusi viikkoa ennen varausajankohdan alkua. Tätä myöhemmin tehtyjä muutoksia pidetään aikaisemman varauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

Jos lomakohdetta ei oteta vastaan tai se otetaan vastaan myöhästyneenä, asiakkaalla ei ole oikeutta vuokran palautukseen. Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu lomakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.

Varauksen peruutukset maailmanlaajuisen tai paikallisen COVID-19 (koronavirus) epidemian tai pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten takia tai asiakkaan oma päätös olla käyttämättä varaustaan tai keskeyttää varaus eivät muodosta Force majeure tilannetta


Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua tai sen aikana sen perusteella, että asiakas ei pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana sen takia, että asiakkaan lähtömaan valtio tai Suomi majoituspaikan sijaintivaltiona ovat asettaneet matkustusrajoituksia epidemian tai pandemian takia, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta lainkaan. Mikäli asiakas peruuttaa varauksen myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua tai sen aikana tilanteessa, jossa ei ole asiakkaan tai asiakkaan lähiomaisen äkillistä sairautta, tapaturmaa tai kuolemantapausta, joka pakottavasti estää matkalle lähdön tai aiheuttaa keskeytyksen, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta lainkaan. Matkustusrajoitukset tai asiakkaan oma päätös olla käyttämättä varaustaan tai keskeyttää varaus ilman edellä mainittuja syitä eivät muodosta Force Majeure-tilannetta, koska epidemiassa / pandemiassa asetettavat kansainväliset / kansalliset matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia.

 

Varatessaan mökin asiakas ymmärtää ja sitoutuu siihen, että peruutukseen ja saapumatta jäämiseen sovelletaan em. tilanteissa (pandemia/epidemia) Kultahiekka Caravan normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Yllä todettua sovelletaan myös siinä tapauksessa, että asiakas ei pääse Suomeen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia.  Varatessaan mökin asiakas on tietoinen, että lentoyhtiöt voivat peruuttaa ja muuttaa aikataulujaan epidemian tai pandemian takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta.

 

Kultahieka Caravanin oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), Kultahiekka voi peruuttaa varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada Kultahiekalle maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. Jos varaus joudutaan keskeyttämään asiakkaan tai asiakkaan vieraan häiriökäyttäytymisen takia, niin maksuja ei palauteta.

Mikäli asiakas ei hoida maksuja ajallaan, voi Kultahiekka  peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta.

Palvelutiedot lomakohteen kuvauksessa

Kultahiekan kuvauksessa on mainintoja lähialueen .Kultahiekka ei vastaa lomakohteeseen kuulumattomien yleisten palveluiden tiedoista eikä niiden saatavuudesta.

Oleskelu lomakohteessa

Lomakohde on asiakkaan käytettävissä yleisimmin tulopäivästä klo 16.00 alkaen.  Lomakohteen ja avainten kohdekohtaisesta luovutuskellonajasta on maininta laskun ajo-ohjesivulla/varausvahvistuksessa, jonka asiakas on velvollinen tarkastamaan.

Omistajalla on oikeus periä lomakohteeseen saapumisen yhteydessä asiakkaalta 150 euron suuruinen vakuusmaksu asiakkaan velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi ja vahingon varalta. Lomakohteen omistaja palauttaa vakuusmaksun asiakkaalle lähtöpäivänä. Vahinkojen korvaus sekä siivouksesta aiheutuvat kustannukset voidaan pidättää vakuusmaksusta.

Lomakohde ja sen avaimet luovutetaan asiakkaalle hänen etukäteen omistajalle joko puhelimitse tai kirjallisesti ilmoittamanaan arvioituna saapumisajankohtana. Jos asiakas ei pääse tulemaan ilmoitettuna ajankohtana tai hän ei ilmoita lainkaan tuloaikaansa, Kultahiekka ei voi taata avainten luovutusta.

Vuokraan sisältyy varatun lomakohteen käyttöoikeus varatulle ajalle. Normaalit energiakulut, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet, patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät hintaan.

Polttopuut sisältyvät vuokraan, käytettäessä grillikotaa. Grillikodan käyttö on sallittu vain Kultahiekan maksaneille asiakkaille.

Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että varsinkin maaseudulla sijaitsevien lomakohteiden vesijohtovedessä voi olla väri-, maku- ja hajuhaittoja.

Soutuveneen vapaa käyttöoikeus sisältyy hintaan lammella kesäaikaan, jos tästä on erikseen mainittu lomakohteen kuvauksessa.

Lakanat ja pyyhkeet eivät sisälly vuokraan. Asiakkaan on käytettävä lakanoita. Lakanat ja pyyhkeet voi tilata varauksen yhteydessä. Asiakkaan tulee varmistaa lakanoiden ja pyyhkeiden saatavuus ennakkoon Kultahiekan asiakaspalvelusta.

Lomakohteen siivouksesta loman aikana huolehtii asiakas itse.

Lomakohdetta saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu lomakohteen kuvauksessa vuodepaikkamääränä tai mitä lomakohdetta varattaessa on sovittu. Juhlista ja muista tilaisuuksista, joissa lomakohteen henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, tulee sopia ennakkoon Kultahiekan omistajan kanssa. Teltan ja asuntovaunun käyttö lomakohteen tontilla ilman omistajan lupaa on kielletty. Tupakointi ja suitsukkeiden polttaminen tms. on kielletty kaikissa lomakohteen sisätiloissa. Joissakin matkailukeskusten lomakohteissa on voimassa yöaikaan nk. yleinen hiljaisuus, jota asiakkaan tulee noudattaa.

Lemmikkieläimen tuomisesta lomakohteeseen on ilmoitettava varausta tehtäessä. Lemmikkieläimen saa tuoda. Useamman kuin yhden lemmikkieläimen tuomiseen tarvitaan aina ennakkoon lupa kohteen omistajalta. Lemmikin tuomisesta peritään lisämaksu.

Sähköauton ja hybridiauton lataaminen on ilman omistajan lupaa kielletty. Lataamisesta peritään lisämaksu. Asiakkaan tulee varmistaa sähköauton ja hybridiauton latausmahdollisuus ennakkoon Kultahiekan asiakaspalvelusta.

 

Asiakkaan velvollisuudet ja lomakohteen luovutus lähtöpäivänä

Asiakas luovuttaa lomakohteen ja sen avaimet lähtöpäivänä klo 12.00. Lomakohteen ja avainten luovutuskellonajasta on maininta laskun ajo-ohjesivulla / varausvahvistuksessa, jonka asiakas on velvollinen tarkastamaan.  Jos asiakas lähtee muuna aikana, on avainten luovutuksesta ja vakuusmaksun palautuksesta sovittava omistajan kanssa hyvissä ajoin etukäteen.

Asiakas on vastuussa lomakohteessa aiheuttamistaan vahingoista. Aiheutuneesta vahingosta on heti ilmoitettava lomakohteen omistajalle. Asiakas on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot Kultahiekalle.

Lomakohteen siivouksesta loman lopussa huolehtii asiakas itse. Loppusiivouksen voi tilata varauksen yhteydessä.

Loppusiivoukseen kuuluu, että astiat tiskataan ja laitetaan paikalleen, roskat viedään jätepisteeseen, tyhjät juomapullot ja – tölkit viedään pois, huonekalut laitetaan paikoilleen. Ruokatarvikkeet viedään pois tai ne viedään jätepisteeseen. Matot ja lattiat imuroidaan. Lattiat pyyhitään kostealla mopilla, pöydät ja tasot pyyhitään kostealla liinalla, vuodevaatteet tuuletetaan ulkona. Piha-alue ja grillipaikka jätetään siistiin kuntoon. Loppusiivous tulee tehdä kokonaisuudessaan vasta lähtöpäivänä.

Tilattuun loppusiivoukseen ei sisälly astioiden tiskaus, astioiden paikalleen laitto ja roskien vienti. Lisäksi asiakkaan on vietävä tyhjät pullot ja tölkit pois ja laitettava huonekalut paikoilleen. Ruokatarvikkeet on vietävä pois tai ne on vietävä jätepisteeseen.

Mikäli asiakas on vuokrannut lakanat ja pyyhkeet tulee ne jättää pinoon sängyn päälle.

Tupakointi on kielletty kaikissa lomakohteen sisätiloissa. Lomakohde on poistuttaessa jätettävä siistiin kuntoon. Asiakas on velvollinen maksamaan lomakohteen siivoamisesta aiheutuvat kulut siinä tapauksessa, että lomakohteen sisätiloissa on tupakoitu tai siivousta ei ole suoritettu tai se on suoritettu puutteellisesti ja lomakohteen omistaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan asiakkaan saapumista. Asiakas on velvollinen maksamaan lomakohteen siivoamisesta aiheutuvat ylimääräiset kulut, jos lomakohde joudutaan siivoamaan asiakkaan sairastaman tartuntataudin tai täitartunnan, ludetartunnan tai muun vastaavan tartunnan takia.

 

Ylivoimainen este

Kultahiekka ei vastaa sellaisesta asiakkaalle aiheutuneesta vahingosta, joka aiheutuu ennalta arvaamattomasta ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai vastaavasta syystä (esim. sähkökatkot tai luonnonilmiöt kuten leväesiintymät, tai eläimet, kuten hiiret ja hyönteiset), joka ei ole johtunut Kultahiekasta  ja jonka seurauksia Kultahiekka ei kohtuudella ole voinut estää.

Kultahiekka ei myöskään vastaa vahingoista tai seurauksista, jotka aiheutuvat normaaleista luonnonilmiöistä.

Huomautukset ja valitukset

Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua ja varauksen aikana suoraan lomakohteen omistajalle. Mikäli asiaan ei tule korjausta, asiakkaan tulee ottaa 12 tunnin sisällä aiheen ilmaannuttua yhteys Kultahiekkaan.

Jos asiakas ei ilmoita havaitsemiaan puutteita heti vuokra-aikana omistajalle, katsotaan lomakohteen olevan sopimuksen mukaisessa kunnossa. Vasta vuokra-ajan jälkeen ilmoitettuja puutteita ei voida yhdessä todeta, eikä Kultahiekka ole niistä korvausvelvollinen.

Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu lomakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.

Kultahiekan oikeus hintojen muutoksiin

Sopimuksen syntymisen jälkeen Kultahiekalla on oikeus korottaa ja vastaavasti velvollisuus alentaa sovittua hintaa, jos mökkilomapalvelun hintaan vaikuttavat verot tai julkiset maksut muuttuvat.

Virheellinen hintatieto

Virheellinen hintatieto ei sido Kultahiekkaa, jos hinta on niin selvästi virheellinen, että asiakkaankin pitää se ymmärtää. Tällainen tilanne on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna.

Sovellettava laki ja riitojen oikeuspaikka

Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, riidat ratkaistaan Espoon käräjäoikeudessa. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

1/2023